ریشه سویا در آسیاست و یکی از پرمصرف ترین محصولات و محصولات زراعی در جهان است. مانند عدس، نخود، لوبیا و غیره، سویا نیز از خانواده حبوبات است.
اگرچه بیش از 1000 گونه مختلف سویا وجود دارد، سویا زرد رایج ترین نوع کشت است.
سویا بسته ای را نمی توان به صورت خام مصرف کرد، بلکه باید قبل از مصرف پخته یا فرآوری شود. از حبوبات برای تهیه محصولاتی مانند توفو، نوشیدنی های سویا، ماست سویا، ادامام و غذاهای تخمیر شده مانند سس سویا، تمپه، ناتو یا میسو استفاده می شود.
هنگام خرید سویا و محصولات سویا، باید محصولات ارگانیک تایید شده را ترجیح دهید، زیرا سویای تولید شده معمولی اغلب از نظر ژنتیکی اصلاح شده و با گلایفوسیت درمان می شود.
اثرات محصول حفاظت گیاهی گلایفوسیت بر سلامت انسان بحث برانگیز است و هنوز مورد ارزیابی قرار نگرفته است.
دانه سویا در اصل از آسیا می آید. غذاهایی مانند ادامام، توفو، نوشیدنی های سویا، تمپه یا میسو از حبوبات تهیه می شوند.
مواد تشکیل دهنده
جدول زیر محتوای غذایی سویای خام در مقابل محصولات سویای فرآوری شده را بر حسب گرم در هر 100 گرم غذا نشان می دهد.
مواد مغذی سویا و فرآورده های سویا در مقایسه با گرم در 100 گرم غذا
آرد سویا سویا نوشیدنی سویا توفو
آب 8.4 9.1 88.7 84.6
آلبوم 38.2 40.8 3.5 8.8
چربی 18.3 20.6 1.8 4.8
کربوهیدرات 6.3 3.1 5.8 1.9
دانه سویا به ویژه با محتوای پروتئین بالایی که دارد مشخص می شود.
حتی محصولات سویای فرآوری شده همچنان حاوی مقادیر ناچیزی پروتئین هستند. بنابراین در سویای پخته شده یا محصولات سویای ترکیبی مانند توفو یا تمپه، شما همچنان بین 10 تا 15 گرم پروتئین در هر 100 گرم غذا مصرف می کنید.
به خصوص با دانه سویا، ارزش بیولوژیکی بالای پروتئین سویا است. ارزش اسید آمینه سویا با گوشت قابل مقایسه است.
سویا یک میوه روغنی است و حاوی حدود 18 گرم چربی در هر 100 گرم دانه است.چربی سویا سرشار از اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع است و فاقد کلسترول است.
سویا حاوی بسیاری از اسیدهای چرب امگا 6 است.
مصرف معروف این اسید چرب می تواند باعث افزایش التهاب در بدن شود.
بنابراین باید توجه داشت که علاوه بر چربی موجود در سویا، اسیدهای چرب امگا 3 تک غیراشباع و چند غیراشباع نیز در رژیم غذایی گنجانده شده است تا الگوی اسیدهای چرب متعادل بماند. سویا نیز سالم است (3).
سویا در هر 100 گرم حدود 6 گرم کربوهیدرات دارد که نیمی از آن فیبر است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.